Obvinený z lúpeže, páchateľ v priebehu 5 minút vykradol auto

08.03.2006 Celý región

Policajní vyšetrovatelia v Starej Ľubovni obvinili za zločin lúpeže 34-ročného muža zo Starej Ľubovne, v minulosti už 7 krát súdne trestaného. Uvedeného skut...
Policajní vyšetrovatelia v Starej Ľubovni obvinili za zločin lúpeže 34-ročného muža zo Starej Ľubovne, v minulosti už 7 krát súdne trestaného. Uvedeného skutku sa dopustil na Námestí Sv. Mikuláša v Starej Ľubovni 5.3.2006 , keď v dopoludňajších hodinách prepadol 47-ročného miestneho občana.

Od toho žiadal 1 200, - Sk, pritom sa mu vyhrážal zabitím a podpálením domu ak peniaze nedonesie, nakoľko muž tvrdil, že žiadne peniaze nemá, ale mu ich zabezpečí. Policajti vyšetrovaním prípadu zistili, že následne poškodeného zatiahol do blízkej cukrárne, kde mu nariadil , aby peniaze doniesol 6. marca 2006 , odovzdal ich predavačke, od ktorej si ich vyzdvihne. Tentoraz už požiadavku zvýšil na 2 400, - Sk a tiež s takými istými vyhrážkami. Nakoniec vybral svojej obeti z vrecka bundy 960, - Sk a odišiel preč. K zraneniu napadnutého muža nedošlo. Policajti v Starej Ľubovni podozrivého vypátrali, zadržali a obvinili. Momentálne je umiestnený v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Páchateľ v priebehu 5 minút vykradol autoPolicajti skráteného vyšetrovania v Sabinove vyšetrujú krádež vlámaním do osobného auta s prešovským evidenčným číslom zaparkovaného na Ovocinárskej ulici v Sabinove. Páchateľovi včera dopoludnia stačilo iba 5 minút na to, aby rozbil okno a z vnútra auta ukradol batoh, v ktorom sa nachádzali rôzne osobné doklady, služobné preukazy vojaka a iné služobné veci aj peniaze . Krádežou vecí a poškodením zariadenia vznikla ich 36 – ročnému majiteľovi škoda vo výške 25 000, - Sk. V Tatrách okradnutá ďalšia turistka Popradskí policajti skráteného vyšetrovania vyšetrujú krádež vlámaním , ktorú nahlásila včera v neskorých večerných hodinách polícii 44-ročná žena z Prievidze, ubytovaná v Turistickej ubytovni pri jednom hoteli vo Vysokých Tatrách, časť Štrbské Pleso. Páchateľ sa do izby na prízemí dostal nezisteným spôsobom cez balkónové dvere . Z izby poškodenej žene ukradol šušťákové súpravy, osobné doklady, digitálnu kameru, digitálny fotoaparát, mobilné telefóny, peniaze a iné cennosti. Oznamovateľke tak vznikla škoda vo výške 87 010, - Sk. Krádež vlámaním do predajne vo V. TatráchPolicajti skráteného vyšetrovania v Poprade vyšetrujú aj krádež vlámaním do predajne športových potrieb vo Vysokých Tatrách, ktoré bolo polícii ohlásené v neskorých nočných hodinách. Policajti vyšetrovaním prípadu zistili, že zatiaľ neznámy páchateľ krompáčom vypáčil vchodové dvere v oblasti zámku, vošiel do predajne, z ktorej ukradol lyžiarske detské bundy a lyžiarske dámske bundy čím firme vlastniacej tento tovar vznikla škoda 190 600, - Sk.
 

Vyberte región

mark